ACTES

13/11/2013

 Assistents

 • Delgats de primer: Josep Pérez, Pere Ferré, Júlia Albà, Jan Vergés
 • Delegats de segon: Paula Llor, Jordi Socias, Atila Aragon, Ignaco Hoyos, Mario Ortiz
 • Delegats de tercer: Arnau Benet
 • Delegats de quart: Alesia Milko, Gerard Carrasquilla
 • Delegats de primer batx: Marta Mayné
 • Membres de l’Associació d’estudiants de l’Ies Baix a mar (AEBM): Andrea Riba, Marc Ferrer 
ORDRE DEL DIA 1. Valoració del que s’ha fet1.1. El que s’ha fet1.2. El que s’està fent

1.3. El que es vol fer

2. Explicació del AEV

3. Vaga del 20-N

4. Funcions dels delegats

5. Reclamacions al centre

 1.    Valoració del que s’ha fet

L’Associació dEstudiants de l’IES ha exposat les accions que s’han portat a terme,  les que s’estan  fent viables en aquest moments i les que es tenen previstes:

1.1.          El que s’ha fet.

Respecte la vaga dels passats dies 22, 23 i 24 d’octubre, s’ha valorat en general de forma positiva  i s’ha arribat a les següents conclusions:

 • S’ha de fomentar la participació activa dels estudiants a les vagues futures.
 • Tot i que creiem que els piquets no són la millor solució, no trobem cap altra manera de conscienciar als alumnes durant les jornades de vaga.
 • La recollida de signatures per revisar el procés d’expulsió d’un alumnes arran de la vaga ha tingut molt d’èxit entre els alumnes i es valora de forma molt positiva.

1.2.         El que s’està fent.

Per una banda, respecte a la vaga del 20 de novembre hem decidit adherir-nos a la vaga perquè creiem que el govern espanyol vol destruir l’esforç de 30 anys per tenir una educació pública, laica, en català i de qualitat amb l’aprovació de la LOMQE .

Per altra banda, trobem molt favorable la relació iniciada amb la professora encarregada de les activitats dins del centre per organitzar la festa de Nadal.

1.3.         El que es vol fer.

Volem fomentar la participació activa en les mobilitzacions estudiantils que defensin una millora educació tant dins de l’IES Baix a Mar com a Vilanova.

 2.  Explicació AEV

L’AEV és l’Associació d’Estudiants de Vilanova agrupa els estudiants del Garraf amb l’objectiu de crear un grup d’acció i mobilització per a la defensa dels drets dels estudiants i professors, que es veuen vulnerats en els últims anys. Defensa una educació pública, democràtica i de qualitat i s’organitza de manera assembleària i oberta.

L’AEBM participa activament en aquesta assemblea.

 3.  Vaga 20-N

Després de debatre els pros i els contres de fer aquesta vaga, els resultat de la votació ha estat adherir-nos a la vaga.

S’ha decidit que divendres vinent s’entregarà des de l’Associació d’Estudiants la documentació necessària per a la vaga a la direcció del centre. Els delegats de cada classe recolliran els vots a favor i en contra dins de cada aula. Tot i que els alumnes de primer i segon no poden fer vaga, hem decidit informar-los i recollir la seva opinió. La tarda del dimecres 13, a la reunió de l’assemblea de l’AEV, es decidiran els actes que es duran a terme conjuntament.

 4.  Funcions dels delegats

Ja que creiem que des del centre i l’equip directiu no es dóna una funció correcta als delegats hem arribat a la conclusió que s’haurien de millorar els següents punts:

 • Els delegats són els representants dels estudiants de les seves respectives classes.
 • Des del centre s’ha de tenir molt en compte l’opinió i el vot de cada un dels delegats.
 • Els delegats han de vetllar per tenir una bona comunicació entre els professors i els estudiants.
 • Els delegats poden oposar-se a qualsevol imposició del centre si creuen que és el més convenient pels alumnes.
 • És el deure dels delegats ajudar als estudiants que ho sol·licitin.
 • Les reunions de delegats haurien de ser exclusivament per als alumnes, i per tant no pot assistir cap mestre que no sigui necessària la seva participació.
 • El centre hauria de comptar més amb els delegats a l’hora de decidir i organitzar activitats dins del centre, ja que ells són els representants dels estudiants.

 5.  Reclamacions al centre

Creiem oportú canviar dos aspectes dins del centre:

Les tutories:

La funció de les tutories no és la que desitgem. Les nostres demandes són les següents:

 • Volem utilitzar les hores de tutoria per debatre temes relacionats amb el centre o amb l’educació i el resultat d’aquestes assemblees, ja siguin idees o propostes, serien enviats a l’AEBM mitjançant els delegats per així poder fer propostes de millora o resoldre conflictes.
 •  Tothom és lliure de platejar qualsevol tema a tractar a l’assemblea, ja que es posarà un espai a la cartellera de cada classe on cadascú podrà apuntar el tema a parlar a la tutoria.
 • Les reunions es farien assembleàriament, és a dir, els delegats farien de moderadors i apuntarien l’acta de la reunió per així enviar-la a l’AEBM, que es podria fer o per correu electrònic o personalment.
 •  Canviar l’hora de tutoria a l’última hora de divendres, ja que creiem que és una hora en la qual l’estudiant ja no està productiu i així també es podria fer un resum de la setmana.

 El que aconseguiríem a curt termini: dinamitzar l’hora de tutoria, ja que creiem que està obsoleta, fomentar l¡expressió de l’opinió dels estudiants a més de la col·lectiva, fer millor ús de les cartelleres de les classes, donar a conèixer les preocupacions del moviment estudiantil del centre, que l’alumnat aprengui el funcionament del moviment assembleari, que l’AEBM tingui suficient informació per així poder solucionar els problemes, etc.

El que aconseguiríem a llarg termini: fer que l’alumnat se senti a gust dins del centre, ja que valoraria positivament que el que ell diu i pensa és escoltat per l’equip directiu i l’AEBM, aconseguir que els estudiants puguin opinar i donar el seu punt de vista respecte els temes que els interessen, aconseguir cohesionar el grup de classe, fer que els estudiants aprenguin a opinar, pensar, consensuar, expressar, defensar i lluitar per les seves idees, millorar el funcionament del institut, apropar el professorat a l’alumnat, etc.

Expulsions:

S’ha decidit per unanimitat que lluitarem perquè no s’expulsi i no es pugui assistir a classe als alumnes per faltes menors, com ara fer-se fotos, i proposem que el càstig sigui fer un treball sobre el seu motiu d’expulsió.

                                                                                                                                                                                                    

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s